06. Összeolvadás

2018. február 22., csütörtök
Elég rég jelentkeztem itt a blogon, de ez nem jelenti azt, hogy ne lettem volna itt, hogy ne ügyködtem volna. A háttérben esténként dolgozgattam, illetve gondolkodtam mind ide írandó bejegyzéseken, mind a történeteimen. Hamarosan újra megosztom az egyik korábban írt novellámat, ami megfogalmazásában kicsit új lesz, mivel amikor a kezem közé akadt, valahogy ott kötöttem ki, hogy olvastam a régi soraimat és írtam le az átfogalmazottakat. Lényegében ugyanaz maradt, bár az tény, hogy a férfi szereplő mögé most valaki teljesen mást képzeltem el, azonban ez nem fog érződni rajta reményeim szerint. Ráadásul jót is tett, hogy így visszacsöppentem oda, azokba az érzésekbe, mert így a félbe hagyott folytatással is könnyedebben tudok azonosulni, főleg, hogy teljesen átgondoltam a cselekményt. Tehát hamarosan érkezni fog egy korábbi rövid kis novellám, illetve azután pedig a folytatása, amit eddig még nem lehetett olvasni.

Most pedig szeretnék áttérni a bejegyzés címére. Korábban is eszembe jutott már az, hogy mi lenne, ha minden egy blogon lenne, ha nem lenne annyi külön blogom? Volt is idő, amikor minden történetem egy helyen volt megtalálható, azt hiszem, ez a név váltásom előtt volt, amikor aztán hetekre nem is néztem a Blogspot környékére. Azóta pedig minden külön oldalon van, őszintén nem is tudom már, nem is tartom számon, hogy mennyi blogom van, mert lehet, hogy ti csak pár elérhetőről tudtok, viszont valójában ennél jóval több van a nevem alatt elkezdve. Ezeknek nagy része vagy a korábban bezárt blogok valamelyike, vagy épp olyan történeteké, amelyeknek még neki sem kezdtem, de oldala már van. Ne is kérdezzétek...

A napokban olvastam egy blogos cikket ezzel kapcsolatban, az írója nagyon részletesen kifejtette az érveit amellett, hogy miért is jó, hogy egy szem oldala van és ahogyan haladtam a mondatokkal csak az gyűlt a fejemben, hogy ebben is igaza van és ebben is. Mondhatjuk, hogy ez volt az utolsó lökés a döntésben, hiszen korábban már többször is felvetődött bennem ez a dolog. Az egyik érv, amit megemlített a cikk írója, hogy így rendszeresen tud frissíteni, nem külön kell erre és erre a blogra hoznia és belegondolva, sokszor azért tűntem el, mert ott volt a nyakamon a nyomás, hogy ide is hoznom kellene valamit, meg oda is. Ráadásul az is fontos, amit szintén meg volt említve, hogy ez olvasóbb barát is, mivel egy linket kell megjegyezni és nem ötöt, vagy tízet. Ugyan igyekeztem az utóbbi időkben igyekeztem olyan címeket kitalálni a történetekhez, amik felhívják magukra a figyelmet, na meg most már az angol címeket is hanyagolom. Talán akad még olyan köztetek, akinek ismerősen cseng a The border of dreams cím, ami mára arra egyszerűsödött, hogy Az első, ami sokkal jobban illik a regényhez, ráadásul sokkal több mindent mond el a cselekményről, mint ez az angol (ami talán nem is áll meg nyelvtanilag...).

Vannak még kérdések ezzel kapcsolatban, például Az elsővel kapcsolatban még nem döntöttem, hogy ezt is költöztetem-e. Tudom, hogy egységesen kellene ezt csinálnom, viszont általában amiért elvettettem ezt az egészet, az mindig a designok voltak. Az oldal most kapott új külsőt, ismét Liának (Lyra) köszönhetően, amit imádok, így ez még kérdéses. A többi blogomnál nincs ilyen "akadály", bár az Esőcseppek designja még mindig különleges számomra és imádom is, talán ez az a kinézet az eddigiek közöl, amely a legjobban illik a történethez. Ez is Lia munkája, szóval ezért is köszönettel tartozom neki. Elég nevetséges lehet, hogy egy kinézet visszatart attól, hogy megkönnyítsem a saját életemet, főleg, hogy erre a blogra is olyat lehet készíteni, amilyet csak akarok, de azért mégis ott van az a korlát, hogy ezen nemcsak egy sztori van, hanem több, más főszereplőkkel. Pont emiatt vagyok azon az elhatározáson, hogy a későbbiekben is maradok a jelenlegi koncepciónál, hogy csak színeket alkalmazok. Persze szeretném azt, ha azért lennének megkülönböztető dolgok, amik utalnak egy-egy történetre, így már van pár megszerkesztett kép, amiket majd a bejegyzések elején fogtok látni (ezúttal is köszönhetően Liának).

Nos, ahogyan a bejegyzés elején írtam, remélhetőleg még a hétvégén érkezni fog az egyik korábbi novellám, ami már gépelés alatt áll. Azt még nem döntöttem el, hogy a folytatása rögtön követni fogja-e, mert megírni nem lesz olyan nagy feladat, a fejemben már minden meg van hozzá, vagy neki kezdek az összeolvasztásnak. Ha az utóbbi mellett voksolok, akkor ezt az Esőcseppek kisregény első kötetével, az Őszi zivatarral fogom kezdeni. Mindenképp tervezem, hogy átnézem majd a fejezeteket, szeretném javítani a hibákat, elgépeléseket. Szerencsére korábban is elkezdtem már ezt, így a javát már át is néztem, tehát szintén egyszerűbb dolgom lesz. Ennek megfelelően, már el is kezdtem megcsinálni a történet kis oldalát, ahol megtaláljátok a fülszövegét, a szereplőket és a hozzájuk kapcsolódó kis "leírást", illetve a fejezeteket is itt fogjátok megtalálni. Igyekszem, hogy ezt befejezem a hét végéig, pluszban az oldalra is eszközölök pár újítást ennek függvényében.

Mindenképp szeretném, hogy átlátható legyen az oldal, hogy könnyedén megtalálható legyen az, amit kerestek. Van már pár elképzelésem, ötletem, amiket igyekszem minél előbb megvalósítani. Ezek mellett pedig természetesen tervezek más jellegű bejegyzéseket hozni, néhányat már el is kezdtem megírni. Szerencsére megint kezdem magamban érezni azt a lendületet, mint évekkel korábban, amikor még lelkesen ontottam magamból a gondolataimat és az írás is olyan könnyedén ment, igyekezni fogok, hogy minél eredményesebben tudjam ezt kihasználni, hiszen annyi minden van a fejemben, annyi mindent szeretnék megírni, aminek itt lenne a helye és nem a gondolataimban, ahol egy idő után feledésbe merülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése